Navigation Menu

Vestuvių planuotoja. Griauname mitus.


Jau tūkstantį kartų interneto platybėse buvo rašyta apie tai, kaip vestuvių planuotoja jums gali padėti sutaupyti kelis tūkstančius smegenų ląstelių ir ne vieną bemiegę naktį. Šį kartą neprotinsime jūsų, mielosios ir mielieji, apie tai, kad verta taupyti savo laiką, pinigus, saugoti savo sveikatą ir nežengti prie altoriaus ties nervinio išsekimo riba. O būna ir taip. Nehiperbolizuojame.

Šiandien sugriausime keletą sklandančių MITŲ apie vestuvių planuotojos darbą. Gal tai jums padės apsispręsti.

"Šventė bus tokia, kokią įsivaizduoja vestuvių planuotoja, o ne aš"

Ne. Šventė privalo būti tokia, kokios pageidaujate jūs. Tad rinkdamiesi būtinai atkreipkite dėmesį į vestuvių planuotojos gebėjimą jūsų klausytis. O jei patys esate nekalbūs - į gebėjimą užduoti tinkamus klausimus ir norą išsiaiškinti jūsų turimą viziją. Jei planuotoja primygtinai jums bruka savo nuomonę, verta suabejoti būsimo ar esamo bendradarbiavimo sėkme. Planuotojos užduotis - patarti, pasiūlyti įvairius sprendimo variantus, o jums išsirinkus, juos įgyvendinti. Tačiau visada atkreipkite dėmesį į racionalius ir motyvuotus siūlymus, nes vestuvių planuotoja turi sukaupusi pakankamą bagažą patirties, kad sugebėtų pastebėti sprendimus, kurie tikrai nepasiteisins.

Būtinai pasižvalgykite po vestuvių planuotojos internetinį puslapį, peržvelkite jos darbus, tai labai daug jums pasakys apie planuotojos darbą ir estetinį pojūtį. Jei požiūriai sutampa, savo planuotoja galėsite pasitikėti.

"Vestuvių planuotoja suorganizuos per brangią šventę"

Ne. Pirmiausia vestuvių planuotoja sudaro šventės sąmatą, ją su jumis aptaria ir tik tada pradeda organizavimo darbus, laikydamasi sąmatoje numatytų ir aptartų įkainių. Bet kokie sąmatos pasikeitimai yra derinami ir ieškoma racionalaus, jums priimtino sprendimo. Planuotoja vienašališkai piniginių sprendimų nepriima.

"Vestuvių planuotoja nesuorganizuos unikalios šventės"

Ne. Nors esama ir tokių planuotojų - pasipinigautojų, kurie dirba tik pagal patikrintus scenarijus:) Čia jau vėl gi reikėtų atkreipti dėmesį į planuotojos gebėjimą klausytis ir išgirsti. Pokalbių metu gera planuotoja ištrauks iš jūsų tam tikras svarbias detales, kurios leis suorganizuoti šventę jums ir apie jus. Tokios vestuvės bus vienintelės ir labai asmeniškos.

"Aš visai neturiu savo nuomonės ir fantazijos, jei man reikalinga vestuvių planuotoja"

Ne! Ir dar kartą ne! Vestuvių planuotoja gali dirbti ir kaip idėjų generatorius, ir kaip jų įgyvendintojas. Vienais atvejais ji atlieka abu darbus, kitais - tik įgyvendina. Jei turite kalną idėjų, kaip turi atrodyti jūsų diena, juk nebūtinai turite ir tuščią darbo kalendorių keletui mėnesių į priekį visoms idėjoms realizuoti.

"Vestuvių planuotoja man nereikalinga, man gali padėti šeima ir draugai"

Ir taip, ir ne. Jei organizuojate kuklią šventę su nedideliu skaičiumi svečių, išsiversti su artimųjų pagalba tikrai galima. Tačiau jei šventės norisi kiek didesnės ir apgalvotos, vestuvių planuotoja ar bent jau koordinatorė (apie jos darbą skaitykite čia) nuo jūsų bei jūsų svečių pečių nuims galybę rūpesčių. Juk jūsų mielosios seserys, mamos, draugės į jūsų vestuves turi ateiti pasipuošusios, puikiai nusiteikusios ir pasirengusios švęsti, o ne lėkti strimgalviais, susiruošti per keliolika minučių ir galiausiai snūduriuoti puotos metu.

Be to, vestuvių planuotoja padės jums išvengti galimų konfliktinių situacijų su artimaisiais tiek planuojant, tiek pačios šventės metu, kai iš didelio džiugesio tampa nebeaišku, kas kokias pareigas turi.

Tačiau, jei ir nuspręstumėte vestuvių organizavimą ir koordinavimą patikėti planuotojai, nenustumkite savo tėvelių į šoną. Ta diena jiems nemažiau svarbi nei jums, tad šį tą patikėkite ir jiems.

"Vestuvių planuotojos įkainiai labai dideli"

Nei taip, nei ne. Tam tikra pinigų suma - labai individualus dalykas. Vieniems ji gali pasirodyti didelė, kitiems menka. Kaina kaskart yra derinama individualiai.

Tikimės, kad į jus kamuojančius klausimus atsakėme, o jei jų liko, laukiame jūsų komentarų ir pastabų.