Navigation Menu

Išvažiuojamoji ceremonija

Jaunieji gali rinktis, kur nori sudaryti santuoką: bažnyčioje ar civilinės metrikacijos skyriuje, kai kurie vestuvių dieną skuba ir ten, ir ten. Smagu, kad dabar jaunieji civilinę santuoką gali registruoti ir savo pasirinktoje vietoje. Gražioje ir  būtent Jums svarbioje vietoje ištarta priesaika bus ypatinga ir intymi.



Kai kurios savivaldybės yra numačiusios vietas, kuriose jos sutinka sutuokti jaunuosius, kitos žiūri plačiau ir sutinka svarstyti Jūsų siūlomą variantą. Dėl santuokos registravimo vietos pageidavimą jaunavedžiai turi pareikšti jau paduodami prašymus. Su civilinės metrikacijos darbuotoju tariamasi individualiai, nes jis nusprendžia, ar Jūsų pasirinkta vieta yra tinkama santuokai sudaryti, ar atitinka bendrus padorumo ir moralės principus, ar nekelia pavojaus saugumui ir sveikatai, neprieštarauja viešajai tvarkai.

(maža foto viršuje iš čia, foto kairėje ir apačioje dešinėje iš čia, dešinėje viršuje iš čia)


Yra numatyta keletas reikalavimų:
  • Bent vienas iš norinčių susituokti turi būti deklaravęs gyvenamą vietą tame mieste.


  • Pasirinkta vieta turi būti civilinės metrikacijos įstaigos, registruojančios santuoką, aptarnaujamos savivaldybės teritorijoje.


  • Civilinės metrikacijos taisyklėse yra nurodyta, kad esant galimybei ceremonijos vietoje turi būti Lietuvos Respublikos vėliava ir herbas , bet geriausia būtų pasitarti su konkrečiu civilinės metrikacijos darbuotoju, nes vieniems jis būtinas, kiti žiūri atlaidžiau. Kai kuriose savivaldybėse netgi leidžia groti savo pasirinktą muziką, artimieji gali sakyti eiles ir netgi yra atviri Jūsų kitiems pasiūlymams ir idėjoms.


  • Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotoją reikės atsivežti ir parvežti.


  • Valstybės rinkliava už išvažiuojamąją ceremoniją yra 210 Lt.


  • Po kojom turi būti tvirtas pagrindas( tai ypač aktualu tuokiantis pajūryje), stalas, bei galimybė perkelti ceremoniją po stogu, jei imtų lyti.


  • Skirtinguose biuruose reikalavimai truputį skiriasi, priklausomai nuo to, kiek darbuotojų jie turi, kartais išvažiuojamas ceremonijas sutinka daryti pavyzdžiui tik po 15 val, o kartais tik tam tikromis dienomis arba priklausomai nuo norinčių tą dieną tuoktis porų skaičiaus.

  • Jei jaunavedžiai ceremonijai pasirenka viešą miesto erdvę - būtinas ir savivaldybės administracijos leidimas renginiui organizuoti.

Jūsų šventė gali būti tikrai išskirtinė, nepaprasta ir tokia vienintelė, tačiau viską reikia apgalvoti iki smulkiausių detalių ir labai konkrečiai išsiaiškinti su metrikacijos darbuotojais, kokie yra jų reikalavimai.

Įgyvendinus juos ir ceremoniją papuošus asmeniškomis ir Jums mielomis detalėmis, galima sukurti nepaprastai jaukią šventę, pažadant vienas kitam visą Pasaulį...

(foto kairėje viršuje iš čia, apačioje iš čia, dešinėje iš čia)