Navigation Menu

Pasidaryk pats: svečių susodinimo planas



Ruošdamiesi vestuvėms ir planuodami visus būtinus šventės elementus, nepamirškite skirti dėmesio detalėms. Viena jų – svečių sėdėjimo planas. Ypač didesnėse šventėse jis gelbsti svečius nuo blaškymosi tarp kelių stalų ir padeda lengvai surasti savo sėdėjimo vietą.

Sedėjimo planas – dar viena galimybė įnešti fantazijos ir kūrybiškumo į Jūsų šventę. Tai nebūtinai turi būti tik įrėmintos dailios kortelės su svečių vardais. Juk galima derinti grožį su funkcionalumu. Be to, nebūtinai jis naudojamas tik didelėms vestuvėms. Dėmesys detalėms ir kartu kiekvienam Jūsų svečiui pavers Jūsų šventę labai asmeniška ir jaukia.

“Dega rūtos” čiumpa lagaminą ir ruošia Jums sedėjimo planą, puikiai tinkantį vintažinėms ar keliautojų vestuvėms. Pakeitę keletą detalių galėsite šią idėją pritaikyti ir prie savo vestuvių temos ir stiliaus.




Jums reikės:

Seno lagamino;
Popieriaus kortelių gamybai;
Segtukų;
Džiuto špagato ar storo siūlo;
Nuotraukų rėmelio.




Iš pasirinkto popieriaus pasigaminkite korteles. Kortelių prireiks tiek, kiek šventėje esate numatę dengti stalų. Vieno stalo svečiams paskirkite vieną kortelę. Svečių vardus surašykite ranka ar atspausdinkite. Pažymėkite stalo numerį. Nepamirškite kortelių pagražinti: įvairių spalvų ir faktūrų popierių klijuokite vieną ant kito, korteles apkirpkite figūrinėmis žirklėmis, puoškite kaspinėliais.


Statykite lagaminą ant šono, apjuoskite jo dangtį keletu eilių špagato ar siūlo, tvirtai užriškite. Sukabinkite pasiruoštas korteles, prisegdami mažyčiais mediniais segtukais. Pastarųjų rasite interjero ir namų apyvokos daiktų parduotuvėse. Jei Jūsų pasirinktas lagaminas yra didesnis, puikiai tiks ir įprasti skalbinių segtukai.


Kad nesuklaidintumėte svečių ir tai neliktų tik graži dekoracija, nepamirškite svečiams nurodyti, jog tai yra sėdėjimo planas. Atspausdintą ar ranka užrašytą kortelę įrėminkite ir pastatykite į lagamino vidų.




Dekoruokite! Šis žingsnis absoliučiai priklauso nuo Jūsų fantazijos, pasirinktos vestuvių stilistikos, net nuo metų laiko. Pavasario vestuvėms mes siūlome lagaminą dekoruoti spalvingomis tulpėmis ir nėriniais, vasarą - laukų gėlėmis. Turtingiausiu metų laiku – rudenį – nepabijokite gausaus dekoro: puoškite mažyčiais moliūgais, šermukšnių uogomis, prinokusiomis kriaušėmis. Žiemą puikiai atrodys samanų ir kankorėžių kompozicijos.

Nepabijokite ieškoti netradicinių sprendimų savo šventei. Atminkite, ši diena bus tiek įsimintina, kiek meilės ir dėmesio į ją įdėsite.


Foto: Laima Druknerytė, www.laimafoto.lt

Publikuota žurnale "Vestuvės.lt" 2012 m. pavasario numeryje.