Navigation Menu

Duoklė vyrams: Frakas


(foto iš čia)


Kada, jei ne vestuvių dieną, vyriškiui dera tapti tikru džentelmenu ir vilkėti fraką! dega rūtos tikrai UŽ, jei tai dera prie jaunikio asmenybės ir šventės stiliaus.


Ko derėtų nepamiršti dėvint fraką jums patars protokolo ir etiketo ekspertas Arminas Lydeka:


"Frakas gali būti tik juodos spalvos, atlasiniais arba šilkiniais atlapais ir tuo pačiu audiniu trauktomis sagomis. Prie jo mūvimos juodos kelnės su dviem juodomis šilkinėmis juostelėmis per šoninę siūlę, dėvimi pastandinti balti marškiniai su apykakle lenktais kampeliais ir klostuota krūtinėle. Juosmuo suveržiamas juoda atlasine juosta arba apsivelkama balta liemenė. Iš frako kišenėlės turi kyšoti balta nosinaitė. Ir – jokių kaklaraiščių, tik juoda arba balta varlytė. 


Lauke prie frako būtinos baltos pirštinės ir cilindras, nors pastaruoju metu vis dažniau apsieinama be šio galvos apdangalo.

Vyrauja nuomonė, kad prie frako, beje, atėjusio iš XVII amžiaus, nedera modernus rankinis laikrodis, todėl šį dažnai pakeičia kišeninis, su grandinėle, dedamas į kairiąją liemenės ar kelnių kišenę. Grandinėlė pritvirtinama prie kelnių sagos ir kabo kišenės išorėje.


Vyrų batai - būtinai juodi suvarstomi lakiniai, odiniais padais, kojinės – taip pat tik juodos".


Būkite puošnūs, mieli jaunikiai!

(foto Giedrius Jankauskas, www.g-j.lt)