Navigation Menu

Ingė ♥ Rokas




“Nors mūsų šventė nebuvo nei prabangi, nei didelė, ji buvo būtent tokia, kokios norėjome. Mes nieko nekeistume! Buvo be galo jauku, stilinga ir originalu. Net didžiausi vestuvių tematikos “skeptikai” liko nustebę, kad vestuvės gali būti ir tokios”,- apie savo šventę kalbėjo Ingė ir Rokas.

Pirmą kartą susitikusios su pora pamatėme, kad jie turi labai gerą skonį ir nepaprastai įdomių užsiėmimų. Ingė ir Rokas yra “Steampunk” stiliaus gerbėjai, taip vestuvėse atsirado galybė laikrodžių ir jų detalių.

Mus labai pradžiugino, kad Ingė ir Rokas neturėjo stereotipų, kokia turi būti vestuvių šventė. Jie buvo atviri pasiūlymams ir nestandartinėms idėjoms. Pasiruošimas šventei buvo nepaprastai jaukus ir kūrybingas, pora į savo dieną įdėjo daugybę mielų ir jiems svarbių smulkmenų. Buvo neužmiršta ir sena angliška tradicija:
Something old, something new
Something borrowed, something blue
And a silver sixpence in her shoe.
Nuotaka turėjo visus šiuos elementus: kažką seno, kažką naujo, kažką skolinto, kažką mėlyno, ir net senovinę sidabrinę šešių pensų monetą savo batelyje.


Jaunieji su savo artimaisiais ir draugais ruošėsi atskiruose Klaipėdos senamiesčio viešbučio kambariuose ir iki ceremonijos vienas kito nematė.






Ceremonija vyko Klaipėdos botanikos sode, tarp daugybės žiedų. Jaunieji ištarė priesaikos žodžius po balta arka, puošta milžinišku laikrodžiu. Jo rodyklės sustojo ties pirma valanda, simbolizavusia jaunųjų bendro gyvenimo pradžią.


Nuotaką pas jaunikį palydėjo jos tėtis bei pora draugių. Ingė ir Rokas pasirinko netradicinį pulko variantą, kai pabrolių ir pamergių skaičius yra nevienodas ir jie nėra suporuoti. 





Ceremonija buvo nepaprastai romantiška ir jauki. Po jos jaunuosius visi pasveikino žiedlapių lietumi ir buvo pakviesti pavėsyje pasivaišinti taure putojančio vyno. Po to sekė linksma fotosesija su visais artimaisiais.






Šventė vyko “Friedricho pasaže”, kur svečiai buvo pasitikti specialiai šventei pagamintais jaunosios, jaunojo ir jaunosios tėčio firminiai kokteiliais. Mažutėje ir jaukioje salėje, grojant jaunųjų mylimiausioms dainoms, svečiai vakarieniavo, mėgavosi vynu. Virš restorano esančioje palėpėje vyrai būriavosi pypkių kambaryje.






Visi staliukai buvo skirtingo dydžio, o jaunieji prie stalelio sėdėjo tiesiog dviese. Stalus dekoravome vintažiniais laikrodžiais, senomis knygomis, nertomis servetėlėmis. Svečių vardo korteles puošėme rankinių laikrodžių detalėmis. Prieš šventę aplankėme bene visus Vilniaus laikrodininkus ir daugybę sendaikčių parduotuvėlių ir turgų, ieškojome kuo įdomesnių laikrodžių ir jų detalių.





Sėdėjimo planui parinkome didžiulį sieninį laikrodį su gegute, kurį atidarius svečiai galėjo surasti prie kurio stalo jie sėdi. Ant stalų stovintys laikrodžiai buvo nustatyti ta valanda, koks buvo paskirtas tam stalui numeris.

Daugybė sustojusių laikrodžių vakaro svečiams ir jauniesiems leido bent trumpam sustabdyti laiką ir pasidžiaugti nepaprastai romantiška diena.

VESTUVIŲ REZIUMĖ


Vestuvių planuotoja: Dega rūtos
Vestuvių dekoravimas: Dega rūtos
Fotografas – Redijus Anikanovas, www.redijus.com
Nuotakos puokštė ir arkos dekoras – Ineta Sukackienė
Ceremonijos vieta - Klaipėdos botanikos sodas
Pobūvio vieta – Friedricho pasažas (www.pasazas.lt)
Tortas ir kiti skanumynai - Friedricho pasažas
Muzika – jaunųjų sudarytas grojaraštis
Dovanėlės svečiams - kompaktiniai diskai su vakaro dainomis









Ingės ir Roko vestuvės buvo publikuotos žurnale VESTUVĖS, 2013 m. pavasario numeryje.

4 komentarai: