Navigation Menu

Vintažinės vestuvės


Mamos ar net močiutės jaunystės spintos perliukai jau surado savo vietą kūrybingų ir stilingų romantikių garderobe. Negana to, “vintažines” merginas dabar sėkmingai vejasi ir vaikinai. Tad jei jaučiate nostalgiją daiktams su istorija, kartais mažumėlę apgailestaujate, kad gimėte per vėlai, o jūsų iPod’e jau turbūt tūkstantąjį kartą vis pasikeisdami savo plokšteles suka Frank Sinatra ir Louis Armstrong, mes jums atskleisime, kaip savo vestuvių dieną nukeliauti keletą dešimtmečių atgal.

Frankai, garso!



(foto by Rosie Parsons )


Jei vestuves nusprendėte surengti kitur, šiek tiek padirbėję su detalėmis, sukursite labai jaukią šventę, kuri ne mažiau "kvepės" istorija. Naudokite senienas, kurių pas tėvus ir senelius sandėliuke tikrai užtiksite; pavyzdžiui, senovinę spausdinimo mašinėlę, foto aparatus, laikrodžius, šviestuvus, žvakides, vazas, senas knygas ir baldus, įrėmintas šeimos nuotraukas ir pan. Tikimės, kad mainais už pažadą susilaukti pulko vaikų, jums pavyks iš močiutės išprašyti ir jos taip saugomas krištolo taures:) Nepamirškite gėlių, kurių turi būti tikrai daug!
O pabaigai, nuoširdžiai linkime surasti puikią jazz grupę, su kuria tryptumėte iki aušros! 

Vestuves praeito šimtmečio stiliumi pradėkite kurti nuo judviejų aprangos. 


Nuotaka 

Jums labai pasisekė, jei jūsų mama išsaugojo suknelę, su kuria tėčiui ištarė lemtingąjį taip. Pritaikykite ją sau ir drąsiai keliaukite prie altoriaus. Na, o jei taip neatsitiko, rinkitės laibą liemenį akcentuojančią ir šiek tiek papūstą suknelę žemiau kelių arba laisvai krintančią ir  romantiškai žemę šluojančią. Nepamirškite nėrinių!


(foto iš čiačiačia, čiačia, čia ir čia)

Prie suknelės derinkite moteriškumą ir eleganciją pabrėžiančias  bei XX amžių menančias detales: pirštinaites, kaspinus, plaukų tinklelį ir gėles, mamos perlus, seges ar net akinius. Jei tuokiatės vėsiuoju metų laiku, puikiu akcentu taps šviesaus kailio bolero. Tačiau nepersistenkite su detalėmis - mažiau yra daugiau!


(foto iš čiačiačiačia ir čia) 


Jaunikis

Derinkite savo stilių prie nuotakos. Jei jūsų mylimoji vestuvių dieną bus elegantiška ir rafinuota dama, rinkitės klasikinį kostiumą. Per daug nesurimtėti jums padės ir stilių pagyvins vintažinė skrybėlė, smagi varlytė ar kaklaraištis. Na, o šalia romantiškos viliokės puikiai derėsite pasipuošęs liemene, petnešomis, spalvotomis kojinėmis, žaisminga butonjete ar net ūsais! Pastarąjį "aksesuarą" rinkitės ypač apdairiai. Būtinas išankstinis nuotakos sutikimas!:)


(foto iš čia, čia, čia, čia, čia ir čia)

Vieta ir dekoras

Jei galite sau leisti, vestuves švęskite dvare, jaukiame senamiesčio restorane ar vyninėje, kurių sienos - "gyvos" praėjusio šimtmečio liudininkės. Šventės vietą gausiai dekoruokite žvakėmis ir gėlėmis. 


(foto iš čia, čia ir čia)



(foto iš čia, čia ir čia)