Navigation Menu

Smėlio ceremonija

Smėlio ceremonija vestuvėms suteikia romantikos, elegancijos ir paslaptingumo. Ji simbolizuoja dviejų gyvenimų sujungimą į vieną. Ši ceremonija ypatingai tinka vestuvėms prie jūros.
Jos metu jaunieji iš dviejų skirtingų indų po truputį pila smėlį į vieną bendrą. Taip, kaip smilčių iš šio indo nebebus įmanoma atskirti atgal į mažesnius, taip ir sudaroma dviejų žmonių santuoka pakeičia jų gyvenimus amžiams. Ach, kokia romantika...


Smėlio ceremoniją gali puošti Jūsų  mėgstamų eilių skaitymas, Jums brangi daina ar vienas kitam sakoma priesaika. Galite įtraukti ir savo artimuosius. Paruoškite po nedidelį smėlio indą savo vaikams, tėvams ar kitiems Jums brangiems žmonėms ir leiskite jiems būti Jūsų naujo kuriamo gyvenimo dalimi.

(foto viršuje iš čia, foto apačioje kairėje iš čia, dešinėje iš čia ir čia)

Indus rinkitės Jums mielus, atspindinčius bendrą visos šventės temą, galite juos išgraviruoti. Galbūt pavyks rasti tuščia smėlio laikrodį, kurį galėsite pripildyti ir imti skaičiuoti laiką kartu.

Smėlį taip pat galite rinktis dažytą arba natūralų. Su spalvomis siūlome nepersistengti, juk dažniausiai mažiau yra daugiau.
Kad būtų lengviau supilti smėlį, susukite tūbelę iš storesnio popieriaus, ant kurio parašytas Jums brangus eilėraštis, dainos žodžiai ar pačių sukurta priesaika.

(foto iš čia)

Kurkite savo taisykles, tradicijas, būkite išradingi - kiekviena detalė gali atspindėti Jūsų porą!