Navigation Menu

Kaligrafija

Žodis kaligrafija šiandien daugeliui skamba beveik taip pat paslaptingai, kaip ir Šumero ar senovės Egipto civilizacijų laikais, kurie davė žmonijai raštą ir labai gerbiamą, ypatingą raštininko profesiją. Tik šiuolaikinio raštininko darbo vieta labai kasdieniška – kompiuteris, klaviatūra ir monitoriaus ekranas. Galima rinktis iš kelių šimtų šriftų ir rašyti, rašyti… Tačiau, nuolat tobulėjant skaitmeninėms technologijoms, vis labiau vertiname tai, kas puoselėta tūkstantmečiais, – gražų ranka rašytą raštą, ženklus, kuriuose pulsuoja kūrėjo šiluma ir skleidžiasi individualybė.
 (iš čia)

(foto kairėje iš čia, dešinėje iš čia )



Ranka rašyti pakvietimai, dailiai išraitytos raidės stalo kortelėse kuria romantišką ir jaukią šventės dvasią, kartu kvepia elegancija ir dėmesiu detalėms. Kaligrafijos darbus vestuvėse galima panaudoti ne tik ruošiant pakvietimus, stalo korteles, bet ir užrašant vardus ant dovanėlių svečiams, darant šventės meniu ar programą, užrašant savo kurtą priesaiką.



(foto kairėje iš čia ir čia, viduryje ir dešinėje iš čia)



(foto kairėje iš čia, dešinėje iš čia)

Grožintis kaligrafijos darbais atrodo, kad pats kaligrafijos kūrinys aiškina savas prasmes, kad jame slypi daugiau prasmės nei tekstas išduoda.